zaterdag 23 november 2013

Van Key Largo naar Marathon.


Hoi,

Vandaag begon de dag zoals we die ons voorgesteld hadden….met zon dus!!  Dat hebben we wel nodig…omdat onze volgende locatie, Marathon maar 40 mijl verderop ligt. We willen onderweg daar naar toe regelmatig de auto  ff uit om wat  Parken en wat maar leuk lijkt, te gaan bekijken.

Uitchecken in het hotel/appartementencomplex ging weer erg makkelijk. Daar hebben we eigenlijk helemaal geen problemen mee…we hoeven namelijk niets meer te betalen omdat we alles ruim van tevoren al geboekt en betaald hebben. Tis gewoon je kaartjes inleveren (elektronische keys) en wegwezen.

We moesten eerst nog ff een mijl terug rijden omdat we gisteren een korte broek hadden gekocht bij Beals. Alleen de verkoopster had de Tag niet verwijderd….toevallig zag ik het gisteravond…had de bon gelukkig ook nog!!..maar goed , ze vonden het vervelend en het ding is er af…..wel zo leuk…want met dat ding rond te blijven lopen…kan vragen oproepen…

Daarna dus maar op pad…het eerste wat we tegenkwamen was het Wild Bird Sanctuary in Tavernier. Hier vangen ze zieke of gewonde vogels op die daar weer op verhaal kunnen komen. Verzorgd worden etc….tis leuk aangelegd en je kunt er diverse vogels aantreffen…pelikanen, uilen, ibissen ….ook hebben ze nog een groep Ara’s, Kaketoes….tis vrij en gratis toegankelijk en men heeft er wel een afgesloten tip box hangen….dit om hen eventueel wat te ondersteunen…en dat hebben we natuurlijk gedaan!!

Onze weg vervolgd en Islamorada een kort bezoekje gebracht aan het Visitors Center voor een overzichtskaartje en Things to do….is altijd handig….de hotspots te weten en te horen wat er in de buurt valt te ondernemen. Van daaruit gingen we verder op weg en we kwamen bij het Windley Key , Fossil Reef + Geo State Park tegen (http://www.floridastateparks.org/windleykey/).  We reden er naar toe en wilden er eigenlijk niet eens kijken maar we kwamen in gesprek met een personeelslid en die gaf aan dat er vele Banana Spiders zaten….en dat is natuurlijk wel weer interessant……we hebben er in de omgeving dan ook meerdere gespot en op de foto gezet…Rita heeft haar hand er nog even bijgehouden om te laten zien hoe groot ze nu zijn….en geloof me ….ze zijn groot…maar vrij onschuldig…dat dan weer wel….we hebben nog een kleine ronde door de mangroves gelopen…maar kregen veel grote steekmuggen op onze benen….dus vlot weg daar!!!

Op weg naar de volgende stop…Anne’s Beach…. (http://en.wikipedia.org/wiki/Anne's_Beach) mooie kleine strandjes die evenwijdig liggen aan een boardwalk…begin dit jaar zijn we er ook al eens geweest…toen was er een kitesurfer aan het surfen…vandaag was er ook weer iemand bezig….regelmatig kwam deze uit het water….

Volgende stop was voor ons Robbie’s Marina….de plek waar we begin dit jaar al twee naar toe waren geweest om daar de Tarpons te voeren….deze keer maar niet ….ff gekeken bij de vele kraampjes en wat foto’s gemaakt van de omgeving en de Tarpons….ook op afstand nog even gekeken hoe anderen de Tarpons aan het voeren waren…menigeen had er ontzag voor!!....

Long Key State Park…(http://www.floridastateparks.org/longkey/) ligt een eindje verderop en heeft een mooie houten boardwalk waar je een mooi stuk de mangroves in kunt gaan. Ook is er halverwege een uitkijktoren. We hebben deze afgelopen en nog een korte trail gelopen…evenwijdig aan de kustlijn….wat mooie foto’s kunnen maken. De grote wandelroute van een uur hebben we maar overgeslagen omdat het toch te warm was en deze wederom deels door de mangroves ging….en wederom hadden die prikbeesten het op ons voorzien….we zagen er dus maar van af.

Als laatste hebben we het Dolphin Research Center bezocht (http://www.dolphins.org/).. Daar hebben we dolfijnen bekeken (baby dolfijntjes) en alles wat er mee van doen heeft.  Ook kun je in dit park met dolfijnen zwemmen, trainer worden voor een dag etc…er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan maar dan heb je ook wat….Rita heeft in Curaçao al eens met dolfijnen gezwommen en weet wat het is en hoe deze dieren aanvoelen….een extra component afsluiten hoefde dus niet. Omdat ik AAA lid ben (ANWB) kregen we nog 6 dollar korting….toch nog lekker op de entree ( 40 dollar).  Hebben de shows wat bekeken en tegen sluitingstijd , 16.30 vertrokken.

Hotel (Holiday Inn) is prima…maar dat zijn we van deze keten wel gewend.  Later op de avond zijn we nog wezen eten bij een Chinees….deze had weinig aanloop in de zaak…maar wel loeidruk met bezorgen…telefoon stond bijna niet stil….eten was prima!!

Morgen in de planning het Turtle Hospital te bezoeken…en misschien daarna het Bahia State Park en dan door naar Key West!!...in de avond met een beetje mazzel op Mallory Square de zonsondergang bekijken…??

Tot zover maar ff…..



















1 opmerking: