zaterdag 9 november 2013

Bok Tower Gardens + Downtown Disney


Hoi,

Vandaag hebben we een uitstapje gemaakt naar Bok Tower Gardens. Deze zijn ontworpen in 1929 door een Nederlander Edward W. Bok en hij heeft deze in 1929 aan het Amerikaanse volk geschonken.  Op het terrein staat de  “BokTower”….helaas niet toegankelijk voor het publiek…bovenin deze Toren hangt een carrillon  die op gezette tijden word  bespeeld. Zoals o.a. vandaag door een heer van Belgische komaf  ( Geert d’Hollander).  De Bok Tower Gardens zijn uitgeroepen tot National Historic Landmark.

Het terrein is goed en makkelijk toegankelijk en de tuinen zijn mooi aangelegd. Het totale gebied is vrij groot (50 acres), maar wij hebben alleen het gedeelte rond de toren bekeken. Veel  natuurschoon en diverse diersoorten. Zo hebben we een stel eekhoorns bij ons gehad die zich door ons lieten voeren ( Rita had voer uit een vogelvoederbak geleend!!). Beestjes waren al aan mensen gewend en lieten zich makkelijk voeren. Ook was er eentje welke Rita kon aaien…alleen schrok deze op een bepaald moment en liet een klein wondje in Rita haar vinger achter (kwam door een nageltje)…niets ernstigs hoor….de Toren is vrij hoog en met een normale spiegelreflex moeilijk op de foto te krijgen…of je moet op behoorlijke afstand gaan staan. Met de kleine coolpix gaat het stukken makkelijker en deze heb ik daarom ook maar zo veel mogelijk gebruikt.

In de vijver rondom de toren stikte het van de Koi Karpers………..zoveel en hele grote!..Helaas mag je er niet op vissen….na ongeveer een uur of drie bij de Bok Towers te hebben doorgebracht zijn we weer richting Orlando vertrokken…weer een uurtje terug….maar wat zijn afstanden in de States?..niets toch… het rijd relaxed en voor een 40 dollar had ik de tank weer vol….en zo’n 12 Gallons rijker.

We hadden het plan opgevat om op zondag naar Disney Downtown te gaan maar besloten vandaag dit maar te gaan doen. Mijn vriend TomTom opdracht gegeven ons er naar toe te brengen…en rond de klok van vieren reden we richting parkeerplaatsen…druk dat het was….niet normaal meer…..!! compleet file rijden…toen we eenmaal op de parkeerplaats aankwamen kreeg ik gelijk een plek…andere auto eruit en wij erin!!..Tuut Tuut..dat ging snel.

Downtown, heeft alles met vertier , eten en Disney te maken.  Zo zit er o.a Planet Hollywood, een grote store World of Disney…met alles wat je maar kunt bedenken van pluche beesten, speelgoed etc.  Ook is er nog een grote winkel van Lego…ook megadruk. Een winkel van Ghirardelli is er ook    
( chocolade) ….we hebben daar net als veel mensen in de korte rij gestaan voor het gratis chocolaatje. We zijn er winkel in en winkel uit gegaan , laat in de avond nog bij een Italiaan gegeten…daar pizza besteld…woodfire pizza’s….kwaliteit nakka…jig …geen aanrader!!  Totaal zijn we een uur of vier rond wezen lopen en tegen de klok van achten weer naar het hotel gegaan…..was nog steeds erg druk en er stond nog steeds een file….bumper aan bumper….heeft misschien ook wel met de zaterdagavond te maken….iedereen gaat uit en de parken zijn dicht (de meeste) en mensen zoeken toch nog wat vertier. Wij waren gelukkig snel weg en mooi op tijd weer in het hotel.

Morgen maar zien wat de laatste dag in Orlando ons zal gaan brengen…maandag gaan we op weg naar St. Augustine.

Tot zover….
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten