dinsdag 26 november 2013

Miami


Hoi,

Vandaag maar even weer een update van wat we nu allemaal weer uitgehaald hebben. Gisteren (25 november) in Miami aangekomen. Het is dit jaar al de tweede keer dat we hier wat langer zullen verblijven. Ik verbaas me nog steeds over de wegen hier en de drukte bij tijd en wijle…tis omdat ik geen ogen in mijn achterhoofd heb (heb gelukkig spiegels en Rita!!)…wirwar van wegen en toch irritant rijgedrag van sommige medeweggebruikers….claxonneren….en zijwaartse verplaatsingen vooral niet aangeven…sommige lui hebben het lef zelfs nog om de middelvinger op te steken (dat zijn dan vnl. vrouwen!!)…en dat in het conservatieve Amerika.

Het weer was gisteren niet al te best…en vandaag was op een enkele bui goed te doen.  We hadden sowieso in de planning om de  Bayside Market  Place te bezoeken. Leuk winkelcentrum…open karakter en veel kleine leuke shops…een minpuntje…je kunt er niet gratis parkeren…hebben hem dus maar in de parkeergarage gezet…het 1e uur kost het 9 dollar ( waar gaat het over?)…en daarna word het verhoudingsgewijs goedkoper…(loopt niet meer zo hard op)….het is echter niet al te groot en wij waren er wel snel uitgekeken.

Daarna zijn we afgezakt naar Collins Avenue ) Miami Beach. Om daar ff de art Deco hotels en gebouwen te bekijken en nog een stukje langs het strand te lopen. We hebben de auto in een parkeergarage gezet op 13th street….voor de zekerheid bij het visitors center nog maar ff een kaart gehaald en onze parkeergarage gemarkeerd….er blijkt er zelfs ook nog eentje op 7th street te staan…we willen wel de juiste hebben…. Begin dit jaar hadden we onze auto aan de kant van de weg gezet en konden hem toen erg moeilijk terug vinden,….dan wilden we niet weer…krijg je erg veel stress van….

We zijn een stuk langs het strand wezen lopen en divese foto´s gemaakt…o.a.nog het huis waar Versaci is vermoord (1997)…tis pas geleden geveild  voor 41,5 miljoen dollar aan een bedrijf / Jordache Jeans. Tis een prominente plek waar veel mensen een foto nemen….wij dus ook maar weer…verder diverse foto’s gemaakt van de art deco gebouwen waar Miami Beach zo bekend om is.

We hebben verder wat geshopt …nog een winkel gezien waar ze allemaal naaimachines in de etalage hebben staan….en niet één…maar tig…ook dezelfde store in de Aventura Mall…naam van deze kledingzaak ben ik ff kwijt…maar bijzonder…

Ook zijn we nog de store van Tesla binnen geweest. Daar kan je zelf je auto samenstellen..aan de wand hangen alle kleuren…interieur voorkeuren en verder een groot scherm waarop je de auto zelf kunt samenstellen….het enige wat in de store staat is 1 onderstel en 1 exemplaar….en dat is het….(http://www.teslamotors.com/lincolnroad).... ik heb begrepen dat Eindhoven ook zo’n store zal gaan krijgen…

We hebben verder vandaag dus veel winkels gezien…en we kregen nog een klein buitje op ons dak…we hebben tegen de avond de Aventura Mall nog bezocht deze ligt redelijk bij ons hotel in de buurt. We hebben daar bij de Lego store een kadootje voor ons kleinkind Quinn gekocht…vrijdag viert hij zijn 1e verjaardag…maar hij moet er nog maar even een paar weekjes op wachten..

Bij het hotel hebben we in de avond nog ff bij Ross dress voor Less gewinkeld. Rita heeft er nog een jurk op de kop getikt….het is nog geen Black Friday…maar het was er vanavond ook alweer een gekkenhuis….stonden nog een kwartier in de rij om af te rekenen.

Morgen zien we wel weer wat we gaan ondernemen…tijd aan ons zelf….

Tot zover maar even…





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten