woensdag 20 november 2013

Sanibel & Captiva Islands + Shell Factory


Hoi,

We zitten in Ft.Myers….vandaag alweer onze laatste dag…gisteren (19 november) hier naar toe gereden en eigenlijk weinig bijzonders ondernomen. Het was een redelijk lang ritje en het weer was wisselend en we hebben zelfs nog behoorlijk regen gehad onderweg. We kwamen die dag twee Outlets tegen en we hebben ons vermaakt om wat te gaan shoppen. Dit om te kijken of we wat voor Rita kunnen scoren…maar het valt tot op heden nog niet mee….en als ze al iets vind dan is het te duur en dat heeft ze er niet voor over….regelmatig ziet ze van die mooie tassen van Michael Kors. Het hotel waar we in zitten is prima….tis een Fairfield Inn (Marriot)…en alles is keurig in orde…

Rita heeft er vandaag weer een jaar bij gekregen en we zaten vandaag dus al vroeg te skypen met het  thuisfront…we hebben iedereen gesproken….en ook nog via Facebook uitgenodigd om langs te komen…maar tot op heden nog  geen bezoek…Rita heeft verder ook nog  telefonisch contact met deze en gene gehad.

We hebben plan de campagne gemaakt wat we zouden kunnen gaan doen,  een state park op Sanibel island, Edison en Ford Museum en Shell Factory zouden we kunnen gaan bezoeken.

Onze keus viel als eerste op het J.N. Ding Darling National Wildlife Refuge. Het was mooi weer en dat is wel mooi als je zoiets wilt gaan ondernemen. De route naar Sanibel & Captiva is erg mooi en je gaat over de Sanibel Causeway (brug) naar de eilanden toe. We waren dit jaar al eens eerder op deze eilandjes geweest we hebben toen Bowmans Beach o.a. bezocht. Het staat bekend om de vele schelpen die je daar op kunt scheppen….je ziet de mensen dan ook altijd in gebogen houding in het water turen en schelpen oppikken. Ons doel was vandaag echter het Park en we hebben bij het Visitors Center nog ff de kaart van de omgeving gehaald…maar het is zo ook makkelijk te vinden…er lopen maar weinig wegen op het eiland…van de ene kant naar de andere kant van het eiland en terug!!

In het Park kozen we ervoor het met de auto te gaan doen…fietsen of wandelen iets niet zo ons ding…en met de hitte van vandaag was het ook niet zo’n  pretje…we werden af en toe lek geprikt door die hele kleine vliegjes die in de mangroves voorkomen…en we hadden natuurlijk geen muggenspul bij ons. De Wildlife Drive is erg mooi….je mag de auto gewoon parkeren  aan de rechterzijde van de weg….en je hebt regelmatig zicht op de vogels die op zoek zijn naar voedsel. Heb prachtige vogels gespot. Ook word er gevist in het park en we waren getuige van een visser die een mooie catch had. Alleen de naam van de vis ben ik vergeten…hij gaf ook aan dat hij er ook Tarpon heeft gevangen….en die vis kennen wij wel weer….die hebben we al eens gevoerd!!.... Op ons ritje door dit park kwamen we ook nog een krokkie tegen…deze lag lekker te zonnen. We zijn er regelmatig uit gegaan en waren een behoorlijke tijd onderweg….Park is echt een aanrader voor 5 dollar entree is het een koopje….niet op vrijdag komen want dan is het park gesloten….tis dan de rustdag voor de vogels.

Na het park zijn we rond gaan rijden vanuit Sanibel naar Captiva…daar hebben we bij de Starbucks nog ff een bakkie gedaan en ons zitten vergapen aan de prachtige huizen die aan de doorgaande weg liggen. We vragen ons ook af van wie daar nu woont??...het lijken wel kastelen.

We zijn vanuit Captiva weer naar Sanibel gegaan om de vuurtoren nog ff te bekijken…tis een klein ding wat niet zo veel voorstelt.  We hebben daar verder nog ff op de vispier gestaan en vandaar uit naar de Sanibel Causeway  gekeken. En aan de andere kant zag je in de verte Ft. Myers liggen. We zagen verder nog een slang…een mooi zwart exemplaar….liet zich gewillig op de foto zetten.

Tegen drieën zijn we vanuit de eilandjes richting Shell Factory gegaan. Het was intussen weer erg bewolkt geworden en we hadden het idee dat ons hetzelfde zou overkomen als de dag van gisteren. Aangezien Edison Estates ook veel buiten wat te doen heeft  leek ons een activiteit bezoeken welke binnen zit een betere en veilige optie.  Shell Factory is een grote store waar ze allerlei schelpen verkopen…alles is er te verkrijgen…daarnaast is het een entertainment park (je) waar je met kids ook goed terecht kan…kameel rijden, pony rijden…funpark  etc.  In de store zelf hadden ze het ingericht voor de aankomende Kerst, er is verder een hele grote afdeling met allerlei opgezette dieren…echt veel en bizar….ook is er een ruimte met piraten en iets in Halloween style…mooi opgezet allemaal. Inpandig zit er ook nog een Subway en buiten kun je in een restaurant steaks eten onder het genot van een pot bier….vandaag stond daar ook nog een gast George Strait liedjes te zingen…. Het mooie van dit hele  gebeuren is dat het gratis toegankelijk is…natuurlijk willen ze dat je iets koopt …want daar is alles wel op gebaseerd…..helaas voor ons mogen we vele producten niet kopen en of meenemen…wel bestond er de mogelijkheid om je spullen met de post te verzenden….daar hadden ze ook aan gedacht…post office zat ook in de Factory…

Na dit bezoekje zijn we op weg gegaan naar Estero….dat ligt in de buurt van Ft. Myers en daar waren wij begin dit jaar al eens geweest…we hadden daar namelijk een overnachting in het Hyatt Hotel…tegenover dat hotel zat een goed Thais/Aziatisch restaurant “Stir Crazy” en daar wilden we gaan eten…per slot is het Riets verjaardag en daar hoort zeker een etentje bij. Het was weer makkelijk te vinden….en we kozen als voorgerecht voor een chicken sate en als hoofdgerecht voor noodles met kip….spicy…..en dat was ie….ik had zes rode pepers uit mijn bord gevist…..heftig…heb een en ander met Bud Light weg moeten spoelen. Na het eten zijn we nog even wat winkeltjes afgegaan …maar helaas wederom niets voor Rita kunnen scoren…..als dat nog maar goed komt???.

Morgen gaan we naar Ft. Lauderdale….daarvoor pakken we Tamiami Trail en gaan door de Everglades. We hebben nog een groupon voor de airboat tour in Coopertown….en voor de rest zien we wel wat de dag ons brengt.

Tot dan maar weer,























2 opmerkingen:

  1. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Hopelijk kom je nog genoeg shopping malls tegen waar je wel kunt slagen :) Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alsnog gefeliciteerd en die mooie dag heb je al gehad dus die hoeven we je niet meer te wensen!!

    BeantwoordenVerwijderen