donderdag 21 november 2013

Tamiami Trail/Everglades


Hoi,

Vandaag vertrokken vanuit  Ft.Myers en op weg naar Ft. Lauderdale.  Rita zit vandaag onder de bulten en heeft zich vannacht kapot lopen krabben…ze denkt dat het met het bed te maken heeft (bedwantsen o.i.d)…ik denk dat het meer met die beestjes in de mangroves te maken heeft….anders had ze er de 1e nacht ook al last van moeten hebben? . Maar ff zoekend op het internet zien de bultjes er wel zo uit dan het met die kolerebeesten te maken kan hebben….ik heb er geen last  van (sliep in het andere bed)….…en ik ben ook geen lekker ding!!    …..een voordeel het gaat vanzelf weer over…

De rit naar Ft. Lauderdale konden we via twee manieren doen….de snelle en of de minder snelle…de laatste gaat via de Tamiami Trail…dwars door de Everglades . Deze laatste had de voorkeur omdat we nog wat wildlife wilden spotten en aan het eind van de trail in Coopertown nog met een airboat wilden varen. Deze laatste had ik via een Groupon voor een prikkie op de kop weten te tikken ( 19 dollar voor ons 2).

De rit was weer prachtig…bij het eerste visitorcenter ( Big Cypress Swamp Welcome Center) hebben we wat info gevraagd en een kaart gehaald…om de diverse boardwalks in kaart te krijgen….we hadden in het begin van het jaar al enkele gezien en bezocht maar nu hadden we er ook nog een die we nog niet eerder hadden gehad  (Kirby Storter Roadside Park)….deze was 0,34 mile lang en kwam uiteindelijk uit bij een Gatorhole…een mooi watertje met vele vogels…maar helaas nog geen alligators of krokodillen…..

Wel kwamen we bij Seagrape Drive nog een slang tegen…ook weer zo’n mooi zwartgekleurd exemplaar…heb er wat foto’s en filmmateriaal van gemaakt…kwam wel wat te dicht bij…minimaal toch wel een metertje afstand nemen…..dat werd me ook nog eens door twee dames (Rangers) naderhand verteld…..maar de slang was nog niet zo gevaarlijk…

We kwamen ook weer langs Ochopee…daar staat het kleinste postkantoor van de VS…ik schat zo dat het een vloeroppervlak van 4 vierkante meter heeft. We waren wederom te vroeg en deze keer hebben we gewacht dat de dame van de post aanwezig was…tegen 12.10 kwam ze eindelijk aan….twee kaartjes gekocht …en op de bus gedaan…had weinig postcodes in mijn hoofd….dus sorry voor diegenen die er geen zullen krijgen!! Rita heeft er nog wat foto’s van gemaakt.

Bij Monroe Station wilden we nog met een tram deels de Everglades in…maar we konden het  niet echt vinden. Wel zagen we daar aan de kant twee “bambies”  liggen…deze waren geschoten door een jager en hij moest ze op dat moment op  die plek  “aangeven”  en laten registreren.  Foto’s spreken voor zich….zielig?...tis maar hoe je er naar kijkt…misschien maakt het wel deel uit van het in evenwicht houden van de populatie….misschien even voor de goede orde in Florida hebben ze een schatting gemaakt van alle krokodillen/alligators….maar liefst 2 .5 miljoen exemplaren….

Bij het Oasis Visitor Center zijn we ook nog even wezen kijken….voor onze volgers die ons vorig verslag nog hebben gelezen….de plek waar Rita haar Alligator heeft geaaid….er lagen er nu ook nog genoeg  maar in onze beleving niet meer van die hele grote die er begin dit jaar waren. Heb daar uiteraard nog wel een paar op de foto weten te zetten…ook nog wat ander spul…vogels, vlinders etc.

Van daaruit zijn we richting Coopertown gereden om daar de airboattour te doen. We waren mooi tegen 15.00 uur aanwezig en we kregen nog van een van de personeelsleden een rondleiding langs de diverse krokodillen en slangen…ook had hij nog een leuk schilpadje….eentje met tandjes….zo’n agressief ding….brrrr….

Airboat tour was prima….begin dit jaar gingen we bij Dough’s….door de mangroves…bij Coopertown  echt door de wetlands….genieten…de zon scheen …watjes in de oren voor de herrie en diverse zijwaartse bewegingen…..mooi…..hij spotte zelfs nog enkele alligators….eentje kwam nog bij me langs…..ff  kennismaken…..wilde hem nog ff aaien maar dat werd me afgeraden….

Bij terugkomst is Rita nog met zo’n beestje op de foto gezet door mij….gelukkig mocht ze deze vasthouden zonder dat de bek van het dier werd vastgetaped….

Tegen  16.00 uur zijn we naar Ft. Lauderdale gegaan …onderweg heel veel regen gehad…niet normaal…wat een hoosbuien….alles onder water….en de snelheid aanpassen….gevolg van dat was dat het heel erg druk was en dat het nog wel eventjes duurde dat we het hotel bereikten…

Hotel is typisch weer zo’n doorgangsding….aan een hele drukke weg….een spoorlijn achter ons….en tot aan 23.00 uur…geclaxonneer en gedender /gedonder….tis nu gelukkig rustig….helaas is de verbinding ook niet al te best (internet) en missen we een koelkast op de kamer. Maar dat probleem hebben we opgelost en hebben we een zak met ijs bij de Walmart gekocht…willen natuurlijk wel onze watertjes koud….

We hebben vanavond maar ff weer een Applebees bezocht…wat Heinekens (tap) gedronken en Rita haar bekende recept…..deze viel wat tegen…kip was wat taaieg…ik had garnalen en friet…..garnalen oke maar de patat erg zout….maar goed we hebben het er mee gedaan….

Vlakbij de Appelbees zaten nog wat winkels….eentje was echt zo grote winkel waar veel donkere Amerikanen shoppen….veel bling/bling en heel veel pakken…..bij de paskamers zat er zelfs nog de kleermaker….kunt ter plekke alles laten vermaken……Rita heeft er drie paar schoenen op de kop weten te tikken...(Nine West o.a.)….betalen was nog ff een issue….we moesten min of meer lid worden van de winkel…..daarvoor moest er een pas aangemaakt worden…en gegevens opgenomen…begon met je telefoon nummer…..na veel heen en weer gepraat en in intypen….werden we geaccepteerd ….een pasje rijker…nog een korting en Rita was voor nog geen 38 dollar …drie paar schoenen verder!!!  …..zal het shoppen dan toch nog lukken….

Morgen gaan we richting de Keys…waar we als eerste in Key Largo zullen verblijven….de rit duurt niet zo lang….dus we gaan het morgenvroeg rustig aan doen….

Tot het volgende verslag dan maar weer….
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten