maandag 11 november 2013

St. Augustine: Castillo de San Marcos en St.Augustine Lighthouse.


Hoi ,

Maar even weer een update van vandaag ( 11 november) en de dag van gisteren.

Gisteren , zondag 10 november hebben we niet zo veels bijzonders gedaan. We hebben in Orlando op Vineland Avenue de Premium Outlets bezocht en bij enkele zaken onze slag weten te slaan. Ik heb een mooie jas bij Calvin Klein op de kop weten te tikken. Begin van het jaar had ik hem ook al gezien maar was toen , volgens Rita, te zeikerig om hem te kopen…nu dan toch maar voor 75 dollar. Bij de aankoop kregen we gelijk nog 4 coupons van 5 dollar per stuk, te besteden bij o.a. Van Heusen, Bass en nog twee zaken. Heb nog een zonnebril die al in de aanbieding was nog met extra korting gekregen. Modieus ding , 100% UV en dat voor nog geen 7 dollar!!

Na het shoppen wat enkele uren duurde….maar richting de Walmart gereden om daar nog wat broodjes voor de dag erop te scoren. Walmart is ook zo´n megastore waar je de duvel en zijn ouwemoer kan kopen. Echt groot…ik geloof dat ik al eens had gezegd dat de megastores van Walmart in hun zaak een inpandige  MacDonalds hebben…ik blijf dat niet normaal vinden.

Over eten gesproken, Rita en ik zijn in de avond naar de Texas de Brazil geweest….daar kan je veel vlees eten volgens het all you can eat concept. De salades mag je zelf halen en het vlees word aan de tafel door personeel gesneden en aangeboden. Dit zit aan mooie spiezen en men heeft een verscheidenheid aan soorten. Kip en biefstuk je noemt het maar op…tis kwalitatief heel goed maar wel ff aan de prijs….voor het eten en een fles water , twee Heineken waren we incl.tip 140 dollar kwijt. Maar dat was het wel waard.  We hadden van tevoren gereserveerd…anders was het bijna onmogelijk om daar aan tafel te gaan!..we kregen bij aankomst een buzzer…en werden keurig op een bepaald moment ontboden…apparaat gaf licht en trilde in je handen….leuk! 

Vandaag , 11 november hebben we Orlando verlaten en koers gezet naar St. Augustine. Daar gaan we de Castillo de San Marcos en o.a. St. Augustine Lighthouse bezoeken en beklimmen. Het was hooguit een ritje van twee uren en dat is voor Amerikaanse begrippen maar een klein afstandje…grote wegen, drie –vier of zelfs 5 baans zijn niet uitzonderlijk. Maximaal 70 miles mogen rijden (120 km) maar meestal wat lager…maar toch schiet het op….je mag links en rechts inhalen…

In St. Augustine hebben we de auto in een parkeergarage gezet en hebben bij de Tourist Information een kaart gehaald. We wilden ook St.George Street bezoeken, oude winkelhart met diverse leuke winkeltjes en de Oldest Wooden Schoolhouse.

Als eerste hebben we de nederzetting Castillo de San Marcos bezocht. Deze was gebouwd om de piraten en Sir. Francis Drake buiten de muren te houden.  Een verdedigingsfort dus…later heeft het nog dienst gedaan als gevangenis en pakhuis. Muren zijn erg dik , tot wel 6 meter. In het Fort staan diverse kanonnen en mortieren opgesteld. Ook beschikte men over een oven waarin de kogels werden opgewarmd…dit om de houten schepen te beschieten en zodoende in de brand te zetten. Gemakshalve verwijs ik maar naar de foto’s.  We hadden overigens nog wel een mazzeltje…de entree voor het Fort is niet dramatisch hoog ( 7 dollar p.p) maar deze werd ons vandaag niet afgevraagd omdat het vandaag Veterans Day was. Men gedenkt en eert allen die het vaderland gediend hebben en ook die voor het vaderland  gevallen zijn. Kunnen we in Nederland nog wat van leren!!!.

Na het Fort zijn we naar het oude centrum gelopen en daar de diverse leuke winkeltjes bekeken. Ook het oudste houten schooltje hebben we gezien en daar een foto van genomen. We hebben bij een plaatselijke pizzawinkel nog een slice pizza besteld…..deze was perfekt!!

Na enige uren in het centrum te hebben doorgebracht zijn we nog naar de vuurtoren geweest. Deze hebben we beklommen…wat een kuitenbijter…maar wel een leuke aktiviteit…mooi uitzicht over het water en St. Augustine.

Het hotel in St. Augustine is er een van de Marriot Groep …prima klasse hotel!! Dicht in de buurt van een outlet Mall….daar ook nog maar ff gekeken vanavond…..was niet druk , gewoon heel erg rustig..ook weer wat aan kunnen schaffen…wederom een jas (winterjas) nu een flinke aanbieding…van 400 dollar naar nu 118 dollar…..ben daar zeer blij mee….maar nu voor mijzelf genoeg gekocht…!!..Rita is nu aan de beurt…maar tot op heden vind ze weinig van haar gading.

Morgenvroeg gaan we als ik het goed heb naar Tallahassee…en zullen daar twee dagen verblijven…

Tot dan maar weer….















2 opmerkingen:

  1. Ik heb jullie blog van een aantal dagen weer gelezen en het is genieten geblazen. Leuke dagtochten en nu zelfs naar het noorden van Florida. Ben benieuwd naar Tallahassee, daar heb ik nog bijna niets over gelezen in blogs.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk wij zijn in augustus ook in St. Augustine geweest en vond het een erg leuk plaatsje. Leuk om de foto's van het kasteel van binnen te zien en dat jullie gratis toegang kregen.
    Texas de Brazil vinden wij ook erg goed. We zijn gek op uit eten gaan in the States. Als je je aanmeldt voor hun nieuwsbrief krijg je een kortingsvoucher. Misschien een tip voor een volgende keer.
    Groetjes
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen