maandag 18 november 2013

Fort de Soto, Sunken Gardens en John’s Pass Board Walk


Hoi,

Vandaag  een aktief dagje….drie uitstapjes op 1 dag is wel erg veel…maar het kon makkelijk omdat het allemaal bij elkaar in de buurt ligt..en we hoefden er niet te veel om te rijden. Ideaal.

Als eerste zijn we naar Fort de Soto Park gegaan, dit ligt in Tierra Verde (St. Petersburg) en bestaat uit een oud historisch Fort en verder uit veel stranden, o.a. een Pier waar je zonder vergunning mag vissen…ook kun je er kayakken, fietsen of wandelen. Alles is prachtig aangelegd.  Het bestaat uit een eilandgroepje welke voor de kust van St. Petersburg ligt. Egmont Key maakt daar ook deel van uit en vanuit dit Park kun je daar met een boot naar toe (behalve op maandag). Om er te komen moet je eerst nog ff over een brug (kleintje) en dat kost je $ 0,50,…ook beschikbaar voor Sunpass…zoals wij….maar dan moet je wel in de juiste line gaan staan…We stonden voor een rood licht….en links voor ons een bord…wait on green….maar er gebeurde niets….we stonden ff te wachten want we dachten dat het een eenrichtingsweg was….een bestuurder achter ons kwam zijn auto uit en attendeerde ons op de “vangbak” waar we ons geld in moesten gooien……dusssss…..50 cent geregeld en in de bak gegooid….licht op groen en karren maar…..

Een eind verderop mochten we 5 dollar betalen en kwamen zo op het park….tis er echt mooi en prachtig aangelegd…als eerste het Fort ff bekeken…maar dat hadden we zo gezien…daarna een lange tijd op de Gulf Pier gestaan…veel vissers die op Spanish Mackerel aan het vissen waren…..met wisselend succes…niet al te grote exemplaren…we raakten aan de praat met een man die 2 x keer per week vanaf de Pier zat te vissen. Hij ving in ons bijzijn nog een LizzardFish…een gemene bijter met tanden….die werd dan ook zeer snel weer terug gegeven aan  Gerrit (zee)…

Rita zag nog een grote slang maar had geen foto toestel bij de hand…zo snel ze elkaar zagen zo snel was het dier ook al weer de bosjes ingeschoten…we hebben het maar na gelaten om erachter aan te gaan. We hebben als laatste nog gekeken bij het strand waar we zicht hadden op Sunshine Skyway Bridge….in het water ervoor zagen we veel vis uit het water springen op jacht naar vliegjes…mooi..

Na het de Soto Park zijn we richting Sunken Gardens gereden, dit is een botanische tuin welke ook weer midden tussen de huizen/bebouwing ligt…prachtig aangelegd en vele planten stonden in bloei….allemaal erg mooi aangelegd en lekker om daar ff te onthaasten…dat word ook door families gedaan…die daar uitgebreid hun gekochte pizza tot zich nemen…..ook zijn er kleine waterpartijen waar hele grote Koi karpers in zitten….Rita vind het allemaal erg mooi….en ziet regelmatig planten welke wij alleen in potten kunnen houden…..wij hebben helaas geen subtropisch klimaat…heb daar wat foto’s gemaakt van bloemen, bijen etc…teveel om allemaal bij dit verhaal te plaatsen..

Als laatste zijn we naar John’s Pass op Madeira Beach gereden. Dit is een herbouwd vissersdorpje, met een vispier , restaurants en souvenir shops. Langs de jachthaven hebben ze een prachtige houten boardwalk aangelegd….we hebben daar o.a. nog twee ijsjes gekocht…maar twee bollen….maar niet overheen te springen….toen ik hem half op had…zijn we maar weer verder gaan lopen…..op een bepaald moment dacht ik dat ik in de film “Birds” van Hitchcock was beland. Beesten hadden het op mijn ijsco voorzien….en ik moest ze gewoon van me afhouden….lachen!! We hebben verder nog wat winkeltjes bekeken…alvast de kerstsfeer wat opgesnoven (ja hier draaien ze die muziek al….) en nog een pizzaatje gegeten….die was erg goed te noemen!.

De zon ging al onder en we zijn weer richting Clearwater/Palm Harbor gegaan. Nog ff de Westfield Mall ingelopen…gisteren ging deze bijna dicht toen wij aankwamen…maar het had niet zo onze interesse…wel nog ff een foto gemaakt van de inpandige ijsbaan die ze aangelegd hadden,….ik dacht eerst dat het kunststof was…maar het bleek toch echt ijs te zijn….en dan te bedenken dat het buiten nog 28 graden was!!
In ons hotel was ons bed weer mooi opgemaakt en de housekeepster had er zelfs werk van gemaakt door onze handdoeken mooi te etaleren…ook onze tandenborstels hadden een mooi plekje gekregen…we geven in elk hotel altijd iets voor de housekeeping….en dat krijg je dan als een vorm van dankbaarheid weer terug…

Morgen afscheid nemen van Palm Harbor en op weg naar Ft.Myers…maar zien wat we dan gaan doen…tis een ritje van iets meer dan twee uren….zullen daar zeker de tijd voor gaan nemen….

Tot zover…



























1 opmerking:

  1. Wat een gezellige drukke dag in mijn favoriete hoekje van Florida. Prachtig he Fort de Soto. Nou zijn we toch nog nooit in de Sunken Gardens geweest, dat gaan we zeker doen. Prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen