zondag 24 november 2013

Key West


Hoi ,

We zijn vandaag afgereisd naar Key West…verder kunnen we niet …want MileMarker 1…zegt genoeg…vanaf dat punt beginnen ze te tellen…

Maar misschien eerst nog maar iets over de dag van vandaag…we zijn redelijk op tijd vanuit ons hotel in Marathon vertrokken…het eerst wat we in de planning hadden was het Turtle Hospital wat redelijk dicht in de buurt van ons hotel was gelegen. We waren er de dag ervoor al langs gereden en een en ander deed wat “Motellerig”  aan. Dat hadden we goed gezien want dat klopte ook!!!...in de GPS van mijn kurende Nikon S9500..gaf deze aan “Sandpipe Motel”….maar dat was het nu niet meer.

We waren er tegen 10.00 en hebben voor de tour betaald en konden in een bijgebouw nog mooi aanschuiven bij de 1e groep…we kregen een duidelijk uitgelegde uiteenzetting over de verschillende schildpadden en de problemen waar deze dieren tegen aan lopen….grotendeels veroorzaakt door de mens…variërend van ingeslikte haken, plastics…of aanvaringen met boten of door een virus welke tumoren veroorzaakt aan vinnen , kop of ogen….

In het Turtle Hospital worden schildpadden opgevangen en geopereerd…uiteindelijk doel is ze terug te zetten…in geval van het verwijderen van de tumoren…lukt dat…ook het herstel na de virusinfecties gaat het merendeels terug naar zee…de groep die voor hun leven in de opvang blijven zijn de schildpadden die 1 of meerdere vinnen missen of een stabilisatie hebben gekregen (drijfvermogen is weg).  We hebben nog het eind van een operatie gezien….zie foto….

Hebben veel respect voor de mensen die dit werk vanuit bezieling op zich willen nemen. Als je bedenkt dat het draait op giften en bezoekers dan kun je daar alleen maar je pet voor afnemen.

Na dit bezoek zijn we afgereisd richting de Seven Miles Bridge…we hadden deze al een keer gezien en er deels op gelopen. Aan de andere zijde kun je goed eten!!...echter voor dat ik het in gaten had…was ik er al weer voorbij….misschien pakken we hem op de terugweg nog even mee….

Dan de volgende halte dan maar…..het Bahia State Park….voornamelijk om vanuit daar de brug op de foto te zetten…het Park bied verder veel mogelijkheden tot zwemmen, wandelen en nog een snorkeltour. Het ging ons om de brug en die hebben we dus zowel van de bovenkant als de onderkant op de foto weten te zetten…we waren er uiteindelijk dan ook zeer snel uitgekeken.

Maar het besluit genomen om richting het hotel te gaan en te proberen eerder in te checken…we wilden sowieso Key West in…om de zonsondergang mee te maken….dus des te eerder des te liever…ook vanwege de parkeerproblematiek…we waren mooi voor 14.00 bij het hotel en we konden inchecken!!...dat was een meevaller….lekker de spullen uit de auto..!...we kregen ook bij de lobby te horen wat de tijden waren van de busshuttle…..er rijd 1 x per uur een bus naar het centrum van Key West,..dicht bij de Sloppie Joe’s Bar…en men pikt je er ook weer op…laatste buis gaat om 23.20!

Daar hebben we dus maar dankbaar gebruik van gemaakt we zijn om 15.00 weg gegaan, in de lift kwamen we nog een Nederlands stel tegen ….die gaven aan onze blog op het Orlandofans.nl  (blogspot) te volgen!!   Leuk!!!.... We  hebben de bus van 21.20 retour genomen….de chauffeur nog een tip gegeven….parkeren is duurder…en nu konden we beiden een biertje drinken…..nu zonder rekening te houden met het feit dat we nog moesten autorijden….

Key West is mooi…bij daglicht ,   maar bij nacht is het nog mooier…na het ondergaan van de zon…, wat gevierd word op Mallory Square…onder het genot van een biertje…komt Key West tot leven….straatmuzikanten vertonen hun kunsten en in de diverse bars is er live muziek…ook kun je er uitgebreid eten…(wat we natuurlijk ook nog hebben gedaan).

Key West staat verder bekend om de tolerante houding jegens onze homosexuele medemens…je ziet veel Gays en uitingen van homosexualiteit. Ook kom je enkele bars tegen waar DragQueens acte de presence geven….prachtig!!!...ik heb op mijn Facebook nog een filmpje gepost….geweldig…..

We hebben diverse biertjes gedronken…..on the road…….. en als laatste zijn we in Sloppie Joe’s Bar geweest….daar schijnt de bekende schrijver Ernest Hemingway ook nog zijn voetsporen te hebben liggen….we hebben nog wel foto’s gezien die van dat feit melding hebben gemaakt.

Om 21.15 hebben we onze Shuttle bus maar weer opgezocht en deze heeft ons keurig op tijd weer retour gebracht naar het hotel….

Morgen gaan we op weg naar Miami om onze laatste dagen in de VS te slijten…..tis erg hard gegaan tot op heden…..we gaan in Miami maar bekijken wat we daar gaan ondernemen….

Tot een volgend verslag dan maar…..















3 opmerkingen:

  1. Hallo Erik en Rita,
    Zo te lezen hebben jullie je gisteren nog prima vermaakt in Key West. Fijn! We vonden het er ook erg gezellig. Leuk om jullie nog even gesproken te hebben! We wensen jullie een goed vervolg van jullie reis toe en we houden jullie in de gaten (middels jullie blog dan).
    Groetjes van ons.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi , Werner en Brenda. Zo zie je maar weer...zo schrijf je een blog en zo kom je elkaar tegen in de lift...dat is leuk. Vandaag de spullen maar weer pakken en in de auto laden om naar Miami te gaan. Groet Erik en Rita.

      Verwijderen
  2. Ik las de twee verslagen en dacht al straks komen ze elkaar nog tegen, haha, small world.
    Wat bijzonder dat Turtle hospital.
    Veel plezier in Miami, wij vonden Bayside market place erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen