zaterdag 16 november 2013

Gulfarium en Fort Pickens


Hoi,

We zijn vandaag mooi op tijd opgestaan , de wekker zo rond de klok van acht gezet. We konden tot 09.00 uur aanschuiven voor het ontbijt en vooraf wilden we natuurlijk nog wel ff fris en fruitig voor de dag komen. Zo tegen half negen aan het ontbijt en rustig de tijd genomen. Het weer zag er niet al te vrolijk uit , het was niet echt warm te noemen. Onze kledingkeuze daar maar weer ff wat op afgestemd.  We hebben van ons lijstje de keuze gemaakt om in de ochtend naar het Gulfarium Marine Adventure Park in Fort Walton Beach  te gaan,  een soort van Klein Harderwijk…dolfijnen , zeeleeuwen en pijlstaartrogen (Stingrays),haaien en alles wat je er maar bij kunt bedenken is er.

We gingen mooi op tijd weg om voor de 1e show aanwezig te zijn…ik had al op de site gelezen dat ze een zeeleeuwenshow en ook een dolfijnenshow zouden hebben. We waren mooi rond 09.30 ter plekke, dus mooi op tijd…entree was wel wat aan de prijs en we konden voor ons 2 , $42,29 aftikken. Achteraf bleek het park niet zo erg groot te zijn en je had het wel erg snel bekeken….maar goed ze moeten de kachel ook laten branden en de dieren moeten ook te eten hebben…dus een beetje sponsering kan geen kwaad…

We waren mooi om 10.00 bij de zeeleeuwen en het duurde nog wel ff tot er wat Aktie kwam…de dames waren wat aan de late kant en gingen ze wat voeren maar verder weinig interactie met ons als publiek….we waren met zijn tweeën.  Het duurde een minuut of tien en ze hadden de dieren gevoerd en toen was het klaar….we hebben verder wat rondgelopen en de pijlstaartroggen bekeken en de tijd wat overbrugd naar de dolfijnenshow. Iets voor 11 daar naar toe gegaan…maar de deuren waren dicht!!...vreemd??...in de gang kwamen we iemand van het personeel tegen en we vroegen haar waar en wanneer de show zou beginnen…ze keek op haar horloge en zei dat de zeeleeuwenshow op punt van beginnen stond…hoezo..??..tis toch 11.00 uur!!....ze keek ons wat vreemd aan en gaf te kennen dat het toch echt 10.00 was…..het duurde ff…maar het kwartje viel….we bleken dus in een andere tijdszone te zitten in dit gedeelte van Florida…een uur vroeger dus!!!
Om een lang verhaal kort te maken…we waren mooi op tijd en hadden dus nog ruim de tijd om van deze dag te genieten. We hebben beide shows gezien en naderhand nog ff uit wezen waaien op de pier die vlakbij het Gulfarium ligt….de zee was erg onstuimig en het was koud te noemen…op het einde van de pier waren er nog enkele doorzetters die daar aan het vissen waren.
Wij waren blij dat we weer in de auto zaten!!

We hebben vanuit Fort Walton onze TomTom ingesteld  op Fort Pickens op Santa Rosa Island…dit is een Fort welke in 1834 is gebouwd, dit om de Pensacola Bay te verdedigen. Het leger heeft het Fort tot aan 1947 gebruikt…ik had al gelezen dat de route er naar toe erg mooi is om te rijden en Santa Rosa Island is te bereiken door twee bruggen de Pensacola Bay Bridge (3 miles) en de Bob Sikes Bridge…aan het einde van deze laatste brug mag je toll betalen….deze keer niet via de autoverhuurder (Sunpass of Leeway) maar gewoon cash…..en wel het astronomische bedrag van 1 dollar!!. We hebben ons na het betalen van de Toll gelijk gemeld bij het Visitor Information Center. Daar werden we door een oudere dame welkom geheten en voorzien van een kaart…het was niet zo moeilijk…gehele eilandje heeft maar een weg……maar wel een lange!!!...ze vroeg ons ook wat we nu in dit deel van Florida doen…..haar uitgelegd dat je Florida helemaal moet beleven zowel het Noorden als het Zuiden…..dat vond ze leuk!!.

Het Fort was makkelijk te vinden en we mochten nog 8 dollar betalen om van de weg gebruik te maken…..deze loopt langs de zee….en er stond veel wind en de golven waren redelijk hoog….ook veel zand wat overkwam…het Fort was mooi om te bekijken….veel gewelven….en gangen…een kanon laden was wel  ff een werkje…..ze hadden een behoorlijke reikwijdte tot aan 8 miles!....het Fort hebben ze zelfs verstevigd ….omdat er in de loop der jaren..andere exemplaren kwamen die dusdanig zwaar waren en een vuurkracht dat de bestaande fundering het niet aankon. Ik verwijs maar weer naar de foto’s….

Na daar een tijd rond te hebben gelopen kwamen we weer bij de ingang  van het  Fort en bij het visitors centrum gingen ze al dicht. Dit vanwege het hoge water ???...Hoezo??...de weg blijkt zo dicht tegen de zee aan te liggen dat deze met regelmaat onder water komt te staan…niet dramatisch mits je een auto hebt die wat hoger op de wielen staat…en die hebben wij …..

Terugweg was  een hele mooie….inderdaad ging het water de weg over...

Morgen vertekken we naar Lake City….een ritje van een uurtje of drie ( iets meer)….wat we gaan doen weten we nog niet…misschien komen we wel iets tegen onderweg…de horloges hebben we nog steeds op de oude tijd staan….we gaan er van uit dat dit de juiste tijd zal zijn…

Tot het volgende verslag dus maar weer……










Geen opmerkingen:

Een reactie posten