vrijdag 6 december 2013

Van alles wat.....


Hoi,


Maar ff een update van ons reilen en zeilen op Aruba.  De tijd vliegt hier voorbij……en we komen hier echt tot rust. Staan in de ochtend wat later op en maken en zien dan wel wat we gaan ondernemen. Zo zijn we al op Malmok geweest en daar ff een paar uurtjes wat onder een Cabana gezeten en wat in zee gezwommen en wat gesnorkeld. Ook heb ik daar vanaf de kant geprobeerd iets van vis aan de haak te slaan…..dat laatste ging niet zo goed en ik ben twee onderlijnen en blinkers verloren….deze bleven ergens achter haken…maar goed we blijven gewoon stug doorgaan.

Verder zijn Rita en ik alweer wezen sightseeing en de diverse hotspots van Aruba even met een bezoekje vereerd. Zo zijn we bij de rotsformatie Casibari en de nieuwe Baby Bridge geweest, natuurlijk daar weer de foto’ s van gemaakt. Ook in Oranjestad geweest en in het Wilhelminapark om daar de leguanen te spotten….we hebben er nog niet zo veel gezien maar misschien waren ze te druk en/of hadden ze het te warm…

Oranjestad is mooi opgeknapt…begin dit jaar lag de winkelstraat er erg slecht bij en was men druk bezig met herinrichten en het straten, er reed toen nog maar 1 tram….nu rijden er zelfs 2….misschien dat we er ook nog wel gebruik van gaan maken…we hebben enkele van de merkstores bezocht maar deze zijn ten opzichte van Amerika beperkter in hun aanbod en redelijk aan de prijs…het zijn geen outlets…

Verder zijn we onze contacten weer wat aan het onderhouden en spreken diverse oude bekenden en onder het genot van een cola en zo praten we weer een beetje bij. Zo hebben we afgelopen zondag nog een gezellig poosje met Roberto , zijn moeder en zusje gesproken. Afspraak gemaakt dat we elkaar in deze aankomende week weer zullen gaan treffen. Dat laatste gebeurde al zeer snel alleen niet op een plek waar je graag iemand opzoekt. Namelijk in het ziekenhuis, Roberto heeft een lichte beroerte (bloeding) gehad.  Het  gaat nu redelijk met hem maar nog wel aan de linkerzijde wat gevoelloos en zijn spraak is wat minder..schrikken dus…..aankomende dagen zullen we hem wederom bezoeken en hem wat ondersteunen…..niet niks als je dit met 28 overkomt.

Verder zijn we deze week nog even langs Mangel Halto gereden…ook zo’n hotspot waar het leuk is….er stond heel veel stroming en golfslag…we hebben daar al eens tegen het rif aan gesnorkeld maar dat was op dat moment geen aanrader. Van daaruit doorgereden richting Marandi….een Nederlands restaurant…. Mooi gelegen aan het water aan een baai en lekker rustig….wij kwamen er tegen 13.30 voor bij…en we zagen dat ze open waren….het bleek dat ze sinds kort van 12.00 tot 16.00 open zijn voor lunch……….we hebben daar een goed tomatensoepje en broodje genuttigd….voor herhaling vatbaar.

Verder zitten we regelmatig nog ff bij de Paddock…..en de drukte te bekijken…met name als er boten binnen zijn….er zijn momenten dat er wel drie tegelijk zijn…..mensen kijken is mooi…..maar dat zullen ze omgekeerd ook wel onze richting opdoen….

We hebben hier op Aruba de beschikking over de auto van Edna en Benzan….na de eerste dag begon de temperatuur meter erg op te lopen…heb dat kunnen oplossen door koelvloeistof bij te vullen….vandaag echter liet hij ons helemaal in de steek…..de laatste dagen startte hij al wat moeilijker en vandaag kregen we een twee lampjes in beeld….stop …..en de accu…..bij een winkel Certified….we waren daar even…..dacht hij….ik stop ermee!!....met dank aan twee Arubanen hebben we de auto aangeduwd en Rita liet de koppeling opkomen en voila ….hij deed het weer……

De auto bij het huisje neergezet en ruggespraak gehouden met Nederland…polen van de accu losgekoppeld en schoongemaakt maar helaas probleem bleef….hij startte niet meer….uiteindelijk maar besloten de auto te laten staan en bij Gotcha er maar een te huren….we komen daar al jaren en ff bijgepraat en nu de beschikking over een Suzuki Baleno……tis een beetje een rammelbak….maar goed we zijn weer onderweg…..we hebben hem wel buiten het hek gezet….want er drupt wat olie….niet heel veel…maar dat willen we hier niet op het erf hebben.

Morgen zijn we van plan ( als we ons niet bedenken…) de film : The Hunger Games 2 te gaan bezoeken…de 1e was vrij heftig en we zijn benieuwd naar de follow up……voor de kosten hoef je het hier niet te laten want een kaartje kost 8 dollar of 14 florin….nog geen 6 euro….

Ik verwijs maar weer naar de foto’s…..tot een volgend verslag….


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten