dinsdag 3 december 2013

Aruba


Hoi,


Even een update van de afgelopen dagen….zoals wel bekend zitten we weer op “ons eiland” Aruba. We hebben de staat Florida na meer als drie weken verlaten en zullen hier weer een beetje op krachten komen….we zijn op vrijdagavond zo rond de klok van halfacht op Reina Beatrix geland. Tis voor ons al bekend terrein en na het inleveren van onze formulieren en het laten zien van het paspoort mochten we door….nog ff wachten op de koffers…..en richting douane. Daar werden twee andere jongens afgevangen en mochten hun koffers aan een inspectie onderwerpen..wij hadden mazzel en mochten met onze gehele voorraad doorlopen….

Buiten aangekomen hebben we gelijk een taxi geregeld….begin dit jaar konden we gelijk instappen maar dit jaar moesten we ons eerst melden bij een wachthokje…daar aangegeven waar we naar toe moesten….je krijgt dan een formulier waarop de ritprijs staat vermeld welke de taxichauffeur dient te krijgen….tip bepaal je zelf…..dit was een welkome verandering….de vorige twee keren had ik al het idee dat we teveel hadden betaald!!...met dit systeem is dan nu mooi verleden tijd….helaas moet het zo………..

We waren vlot op Boegoeroei….we genoten onderweg al van de mooie in het licht staande rotondes…de meesten al in een kerstsfeertje opgetuigd….voor het huis stond de auto al keurig klaar en bij binnenkomst de sleutel op de tafel….Klasse Edna/Benzan!!...prettig om over een vervoermiddel te beschikken….we hebben gelijk de koffers in huis gezet en min of meer gelijk in de auto gestapt om wat boodschapjes te doen….de Superfood was net dicht….maar de Chino (chinese supermarkt) was nog open en we hebben voor de avond en de ochtend eerst het hoogstnodige gehaald….

Aangezien we erg vroeg waren hebben we nog een klein rondje gemaakt en nog ergens een biertje gedronken…het viel me op dat tijdens het rijden de meter (koelvloeistof) erg snel op begon te lopen maar af en toe ook snel begon te dalen….daar moest wel wat aan gebeuren….heb daarover nog even contact gehad met Benzan….de volgende dag bij Napa (een store in auto onderdelen) vloeistof gehaald en de zaak bijgevuld…..alles nu oke…en hij draait als een zonnetje….wel met zonder airco….maar dat heeft ook wel wat…..we hebben Arko (alle ramen kunnen open)….

Weekend is verder prima verlopen…weer oude vrienden en kennissen opgezocht……een praatje hier en een praatje daar, erg leuk en gezellig….iedereen is blij dat we er weer zijn…..voelt als thuiskomen….zo ervaren wij het tenminste (al jaren).

Wereld is echt klein te noemen….we kwamen bij de Superfood in gesprek met een Nederlander (die daar werkt) en hij hoorde aan onze tongval dat we uit het noorden kwamen.  Hij ook, Oosterwolde….wat heen en weer gepraat….kregen we het over dialecten….hij had het over het Weststellingswerfs……..ik gelijk …dat klinkt bekend…ik heb met veel collega’s in Veenhuizen gewerkt etc….geeft hij aan mijn vader heeft ook in Veenhuizen gewerkt….etc…..kort verhaal lang…blijk ik jaren met zijn vader (wijlen) Elle Korringa, te hebben gewerkt…..hoezo sta  je dan even mal te kijken!! We hebben even leuk over Elle en ook over zijn Aruba verblijf ( hij zit er nu voor vast)..gesproken.

Zondag hebben we een gedeelte op Baby Beach doorgebracht….Jolanda , Killy en Dennis bezocht en gesproken en verder een heel klein poosje gesnorkeld en in de zon gezeten….het gaat hier namelijk erg hard…en ondanks dat we wel wat kleur hebben willen we geen kreeften worden.

Lekker wat bijgepraat onder het genot van een Polar en een broodje chicken. Later op de middag naar Oranjestad om de Paddock met een bezoek te vereren…..enthousiasme alom…Koude Polar stond al klaar….Top!!....andere goede vrienden Roberto , moeder Fanny en zus Annelie kwamen ook nog langs en lekker bijgepraat onder het genot van….zondag vloog voorbij.

Vandaag geen strand of snorkeldagje….op tijd bij de Banco di Caribe en daar meer als een halfuurtje in de rij om wat zaken te regelen. Heeft wel weer wat…lekker relaxed allemaal…..daarna de auto afgetankt (want we hadden al een aanslag op de tank gepleegd)  en deze tot de nek toe vol laten gooien…ik had een schatting gemaakt wat erin kon……dat lukte op de cent….zat aan het randje…..

We hebben de diverse zandstrandjes nog ff bekeken , Lighthouse, Malmok etc.. bezocht….bij de High Rise nog ff de diverse piertjes langsgelopen…..nog ff een soepje + broodje bij de Taste of Belgium genuttigd en laat in de middag richting Oranjestad gegaan.

Daar is het goed opgeknapt….er rijden nu twee trams!!.....straat is mooi aangelegd…mooie palmen en diverse merkstores zijn er bij gekomen….het begint uitstraling te krijgen…ze hebben zelfs al een winkel van Tommy Hilfiger….helaas nog niet zo goedkoop zoals in de States….maar toch hij zit er…

Bij de Paddock nog ff een afzakkertje genomen en noodgedwongen over op een Heineken….Polar was op….hoe kunnen ze dat nu doen??....ik kreeg de schuld dat ik het laatste had opgedronken gisteren…….dus niet…..de mensen van de drie cruiseboten van vandaag zijn daar min of meer de oorzaak van…..misschien morgen dan meer weer??...

Thuis , lekker een soepje gegeten vanavond en bami met roerbakgroenten en kip…..prima !! en aan de afwas daarna…..ja dat zijn we ook niet echt gewend….thuis hebben we daar een machine voor…..wat ook moest wennen…….was het autorijden….ik moet even omschakelen dat we nu een schakelauto hebben…….Rita moest me een paar keer waarschuwen….ook sloeg hij al een paar keer af…..maar troost….ik weet het weer……..

Morgen gaan we ff wat snorkelen ….richting Malmok ( mits het weer natuurlijk meedoet). Verder verwijs ik maar naar de bijgevoegde foto’s…..tot zover maar even……..


























1 opmerking:

  1. Wow, dat ziet er ook erg mooi uit zeg! Dat bijkomen zal toch wel moeten lukken in zo'n omgeving en met al die mensen om jullie heen. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen